Apr 21, 2014

Dah Dekat Setahun

Lamernya aku tak jengok blog ni.. hampir setahun sejak July 2013.
Ni kira gatal tangan tulis something. esok lusa kalau nak jengok ada le benda yang nak dibaca.
July 2013 merupakan bulan terakhir aku kerja makan gaji. Dan bila kerja sendiri tu yang aku jadi malas nak update sebab busy mencari rezeki. Kalau tidak dapur tak berasap plak.
Alhamdulillah sejak kerja sendiri ni rezeki aku lebih baik dari makan gaji. masa berkualiti dengan anak2 dan isteri lebih berkualiti. Yang paling penting, tak perlu diarah2 oleh boss macam masa makan gaji dulu.
Masa aku banyak dihabiskan dengan belajar benda baru sebab Internet marketing kalau kita tak sentiasa beajar kita akan ketinggalan. so bila dah ketinggalan, income pun kurang lah. sebab teknologi ni tak menunggu kita. Hari biasa urus perniagaan online aku dibawah sykt aku sendiri Rich Antz Marketing. Selain tu aku sempat la secara part time jenguk2projek pertanian aku sebab pertanian ni aku dah mula sejak 5-8 tahun dulu. Sebab pertanian ni income jangka panjang so tokleh biarkan dibawah kelolaan org sepenuhnya.

Well, apa lagi nak cerita? takde apa rasanya.. kalau rajin jumpa next post.

Wajah terbaru, visiting Jakarta-Bandung 4 days 3 minggu lepas. Kali ke-6 ke sini tapi aku masih rindu nak ke sini lagi. Backpacking is my blood. setahun kena sekali buat sebab nak release tension.



Jun 9, 2013

Hello Malaysia

Dah lama tak post di blog.. sibuk dengan urusan harian. Kalau diikutkan banyak benda dan disharekan tapi bila dah lama tak post.. makin lama makin malas ler nak post story..
Sekarang ni sibuk dengan produk skincare.. banyak benda nak buat sebab nak marketkan skincare ni pada pengguna. Nak pengguna kenal dan percaya bukan senang walaupun produk ni bagus dan berkesan.
Alhamdulillah dekat 2 bulan ni dah ada 18 dealer yang tolong jualkan produk ni. Tapi tak boleh nak selesa lagi sebab kena tingkatkan lagi usaha.. kalau dah stabil esok boleh tumpu ke benda lain plak..
Tu la alasan aku tak sempat nak blogging hehehe.

Pada semua yang nak muka tu putih berseri dan hilang kesan jeragat dan jerawat.. buleh free2 visit ;
www.facebook.com/tampanlawa
www.tampanlawa.com
www.tampanlawa.blogspot.com

Aku akan cuba luangkan masa untuk blogging.. dun worry!

Apr 30, 2013

Perfumes

Now ada new obsession. Everytime outstation mesti sangkut satu. Hobi kumpul kasut dah stop buat sementara waktu.. beli jam pun sama. Sekarang dengan perfumes plak. Cuba cari yang murah ajer so that budget selamat sket. Sasaran sekarang Changi Airport lah sebab harga memang lagi murah dari KL

Day trip meeting at sg

Balik hari punya meeting dan sangat memenatkan. Meeting dengan Jungheinrich - forklift global tender. Kena negotiate dengan 3 Germany. Harap ada conclusion petang nih. Berbulan tak settle2.

Apr 28, 2013

Apr 22, 2013

Skin Care Product

Projek gaharu dah selesai dan hanya menunggu masa untuk harvest awal tahun depan. Sekarang aku dah mula projek lain kearah barang penjagaan kulit plak (isi masa lapang). Nak tengok ada luck ke tak dalam bidang ni. Orang kata product pompuan ni market dia mudah dan besar. Will launch soon sebab sekarang application jadi stokist dah lulus and menunggu official  website siap. Segala urusan pembinaan website di amanahkan pada Tinjau.net and semuga semuanya berjalan lancar.

P.s : kerja di Frieslancampina masih lagi belum nak berhenti and tengok mood..

Apr 21, 2013

Apr 18, 2013

Regional Meeting

2 days meeting di CPI office sebab ada tender briefing for our 3PL vendors. Kali ini semuanya berjalan lancar sebab firefly pun takde delay. Jadual pun tak begitu ketat so aku ada masa jenjalan di spore. Lokasi kali ni aku ke Masjid Sultan, Orchard area and Mustafa Centre. Kebetulan pulak kawan aku ada abang disini so diorang bawak la kitaorang. Penat jugak lutut berjalan.  Terima Kasih to abg Zul and Kak Zah. Jasamu dikenang. So lepas presentation hari ni nak balik cepat sebab rindu with wife and kids.

Apr 14, 2013

Demam Ahad

Bawak MSA ke klinik. Puncanya terlebih minum air kolam masa swimming dgn sepupu sepapat semalam.

Apr 12, 2013

Happy Birthday MSA

Masuk 8 tahun dah umur anak sulong aku. Seperti tahun-tahun sebelumnya, beli kek dan hadiah untuk dia. Hadiah dan kek dah direquest sejak sebulan lalu lagi.
Macam kata Najib, janji ditepati aku bawak gi Paradigm Mall cari mainan yang dah dimarking sejak sebulan lalu. Macam biasa si anak dara pun tumpang sekaki dengan  set meja solek dia walaupun birthday dia bulan depan. Alahai anak, layan ajelah kerenah selagi termampu. Moga korang jadi anak yang soleh dan solehah hendaknya. Amin..